mandag 18. august 2014

Minipai med feta og spinat

Disse nydelige minipaiene passer perfekt som en smårett eller på et tapasbord. Spinat og fetaost passer utrolig godt sammen, om man kan selvsagt også lage en stor versjon med de samme ingrediensene, men på en fest er det både enklere og gøyere å spise miniversjonene. Det er best å ha et muffinsbrett for å lage disse, og denne oppskriften gir to fulle brett med plass til 12, altså 24 små quiche.

 

 

6 dl mel

4 ss vann

200 g smør

1 pose spinat

1 stor løk

6 egg

4 ss crème fraiche

100 g fetaost

litt revet hvitost

salt og pepper

revet muskatnøtt

Blant mel, vann og smør (i biter), helst i kjøkkenmaskin, men det kan også gjøres for hånd. 

Pakk deigen inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 20 minutter. Når deigen er klar kan du trykke den ut i formene. Prikk med gaffel og sett dem eventuelt inn igjen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Kutt opp og stek løken på middels varme i litt smør eller rapsolje, skyll og tilsett spinaten og la den synke sammen. 

I en skål rører du sammen egg og crème fraiche, tilsett krydderet. 

Smuldre fetaosten oppå paibunnene, legg over litt spinatblanding, og hell så over eggeblanding. Legg til slutt revet ost på toppen. 

Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, eller til paiene er blitt litt brune på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar