tirsdag 5. august 2014

Telemarkspizza vegetar

 

Her kommer enda en oppskrift på vegetarpizza, denne gangen en mer tradisjonell variant, men også fantastisk god. Jeg skal ikke ta æren for denne, for det er verdens fineste Telemarking som har laget oppskriften - derav navnet.


Deig

500 g hvetemel

1 pakke gjær

3 dl romtemperert vann

2 ss olivenolje

1 ts salt

Bland ingrediensene godt sammen, helst med kjøkkenmaskin, la deigen i stå og elte i minst fem minutter. Sett til heving et lunt sted i ca 20-30 minutter. 

Mens deigen hever kan du lage tomatsausen:


Tomatsaus

3-4 ss tomatpuré

2-3 dl hakkede tomater

3 fedd hvitløk

1 ss sukker

finhakket fersk basilikum (evt tørket)

salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten gryte, kok opp og la det småkoke noen minutter.


Fyll

4-5 store champignon

1/2 rødløk

10 cherrytomater

10 mini-mozzarella (evt én hel)

500 g revet hvitost

1 dl hakket fersk basilikum, evt fersk ruccolasalat 

Kutt opp rødløk, champignon, cherrytomater og mozzarella i skiver. 

Del deigen i to, kjevle den ut og legg på en stekeplate. Fordel tomatblandingen på toppen, legg deretter på rødløk og champignon. Ha over revet ost og legg mozzarella og tomat på toppen.

Bak i ovnen på 220 grader i ca 15-20 minutter, til osten er smeltet og deigen har fått en gyllen farge. Før servering kan du ha på fersk basilikum og/eller ruccolasalat.

Oppskriften er nok til to pizzaer med tynn bunn, evt én pizza med tykk bunn om du foretrekker det.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar