Denne oppskriften er inspirert av en rett jeg fikk servert i Hellas en gang, den gangen var paprikaen fylt med ris (som også er veldig godt), men jeg fylte mine med quinoa i stedet, for det er både sunnere og mer mettende. I denne oppskriften brukte jeg rød paprika, men man kan fint bruke gule (som visstnok er de med mest C-vitaminer) eller grønne, alt etter hva man foretrekker. Om man lager mat til flere er det ekstra fint med enda flere farger.
2 røde paprikaer
1 dl quinoa
6 svarte oliven
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
50 g fetaost
fersk oregano og/eller timian
2 ss olivenolje
salt og pepper
Begynn med å koke quinoa; kok opp 2 dl vann, skyll quinoaen og tilsett når vannet begynner å koke. Skru ned varmen og la det småkoke i ca 10 minutter.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og urtene, kutt opp oliven i mellomstore biter og bland alt sammen med den ferdig kokte quinoaen. Tilsett olivenolje, salt og pepper og rør godt sammen. Tilsett fetaost i terninger til slutt.
Del paprikaene i to på langs, skyll og fjern frøene. Bruk en spiseskje til å legge quinoa-blandingen i paprikaen.
Plasser paprikaene i en ildfast form, hell litt mer olivenolje over, og stek i ovnen på 200-220 grader i ca 30-40 minutter. Det kan være lurt å legge aluminiumsfolie over papriken de siste 10 minuttene.
Servér som en smårett på et tapasbord, eller sammen med for eksempel en salat eller kanskje hvitløksdampet grønnkål.
.jpg)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar