torsdag 21. august 2014

Vegetarpai med brokkoli og tomat


Dette er en veldig enkel og god paioppskrift som passer fint som en lett middag i sommervarmen. Ingrediensene kan varieres etter hva man har lyst på - det er for eksempel veldig godt å bytte ut brokkolien med spinat eller grønnkål. Om du ikke har tid eller lyst til å lage deig fra bunenn av kan du selvsagt kjøpe den ferdig på butikken, men det er ganske enkelt å lage den selv, og for så vidt både billigere og sunnere (siden ferdigdeiger ofte inneholder tilsetningsstoffer og palmeolje).Deig

4 dl hvetemel

1 dl finmalt grovt mel

3-6 ss vann

150 g romtemperert smør

en klype salt

Del smøret opp i biter og bland sammen med mel, salt og vann (tilsett evt mer vann eller mel for å få riktig konsistens). Det enkleste er å bruke kjøkkenmaskin, men om du ikke har det kan det også gjøres for hånd. Når du har fått en jevn deig kan du pakke den inn i plastfolie og legge den i kjøleskapet i ca 20 minutter. 

Når den har fått en hardere konsistens kan den enten kjevles ut og legges i paiformen og så trykkes jevnt ut, eller man kan bare trykke den ut rett i formen uten å kjevle (jeg synes det siste er enklest). Bare pass på at det blir relativt jevnt og at deigen kommer litt over kanten, siden den kan trekke seg litt sammen inne ovnen. Om du har litt deig til overs kan du ta vare på den og eventuelt legge over om det skulle komme hull i deigen inne i ovnen. Prikk deigen den med gaffel og sett i ovnen på 200 grader i ca 10-15 minutter, eller til den har fått en fin, gyllen farge. På denne måten unngår du at bunnen er rå i midten.


Fyll

en halv brokkoli

champignon

en liten rødløk

cherrytomater

100 g fetaost

100 revet ost

4-5 egg

3 dl fløte

litt revet muskatnøtt

salt og pepper


Kutt opp brokkoli, champignon og rødløk og stek over middels varme i en stekepanne i noen minutter. Mens det stekes kan du røre sammen egg, fløte, muskatnøtt, salt og pepper i en bolle. Del cherrytomatene i 4 og ha oppi sammen med fetaosten. 

Ha grønnsakene over den stekte paibunnen, og hell deretter over eggeblandingen. Ha over revet ost på toppen og sett i oven på 180-200 grader i ca 25 minutter. La paien avkjøles litt før du deler den opp. Servér med en frisk salat og gjerne litt rømme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar