onsdag 8. mars 2017

Caprese-quiche

Her om dagen var det salg på mozzarellakuler som gikk ut på dato samme dag, og mozzarellaelskende som jeg er, endte jeg med å kjøpe et par pakker. Mozzarella passer jo i det meste, og en av rettene jeg lagde var denne quichen. Jeg brukte en litt annen paideig enn vanlig, en litt forenklet versjon av denne oppskriften fra Green Kitchen Stories (for øvrig utrolig god oppskrift), som jeg føler er hakket sunnere enn vanlig. Og så fylte jeg den altså med mozzarella, tomat - og squash. Kjempegodt!


Paideig

2 dl havremel

1 dl mandelmel

1 ts maisenna

100 g smør, delt i biter

noen spiseskjeer kaldt vann

Bland alle ingrediensene godt sammen, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Hvis du vil rulle ut deigen, legg den først i kjøleskapet i ca 30 minutter. Eventuelt kan du trykke den ut for hånd i paiformen. Sørg bare for at deigen fordeles så jevnt som mulig og at den går litt over kanten av paiformen. Prikk med gaffel, og forstek ved 200 graderi ca 15 minutter, til den er gyllen.

Fyll

1/2 squash

1/2 løk

100 g mozzarellakuler

100 g cherrytomater

4-5 egg

2-3 dl fløte eller creme fraiche

salt og pepper

litt tørket oregano

Skjær løk og squash i tynne skiver, fordel utover den stekte paibunnen. Legg tomat og mozzarellakuler over. Visp sammen egg og fløte/creme fraiche, smak til med oregano, salt og pepper og hell over. Stek i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Akjøl før servering og nyt!

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett