onsdag 10. august 2016

Forrett av vaktelegg og grønnkål

Før helgen var jeg på besøk hos Lommekroken på Totland hvor jeg fikk tak i egg fra fritthående høner og vaktler (jeg fikk til og med plukke de selv..!).

Vaktelegg er utrolig søte og små egg med fyldig og god smak. I størrelsen er de bare en femtedel av et vanlig hønseegg, men de kan brukes til alt man ellers bruker vanlige egg. Men i og med at de er så små tar de seg veldig godt ut i småretter og forretter, eller som pynt i supper eller salater.

Her kommer en fin, liten forrett jeg lagde av vakteleggene, servert med tomat, balsamico og chips av hjemmedyrket grønnkål. Skikkelig enkelt, og nydelig godt!


Til en forrett for fire personer trenger du:

8 vaktelegg

100 g grønnkålchips

4 cherrytomater

balsamico


Begynn med å lage grønnkålchipsen, oppskrift finner du her.

Finn frem en liten gryte, ha i vann og kok opp. Når vannet koker har du vakteleggene forsiktig oppi. La de koke i 2-3 minutter (2 minutter for smilende egg, 3 minutter for hardkokte. Ta eventuelt salt i vannet, da skal eggene visstnok bli enklere å rense. Jeg hadde riktignok ikke salt i og det gikk fint likevel). Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdig kokte og skrell forsiktig.

Legg grønnkålchips på fire små tallerkener, del hvert vaktelegg i to og legg to egg på hvert fat. Pynt med cherrytomater og balsamico og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar