mandag 20. oktober 2014

Ovnsbakt aubergine

Jeg har fått veldig sansen for aubergine i det siste; det er en grønnsak som er både god og mild på smak, og kan derfor tilberedes på veldig mange forskjellige måter. I tillegg skal den visstnok være rik på både kostfiber, vitaminer, kalsium og jern. Denne oppskriften er det lett å tilpasse etter hva man har i kjøleskapet; denne gangen brukte jeg litt forskjellige ting jeg hadde liggende. Servert med litt salat er to halve aubergine per person er mer enn nok for min del, men hvis man vil ha et enda mer mettende måltid, kan man tilsette for eksempel kokt quinoa, ris eller bulgur i fyllet.

2 auberginer

4 fedd hvitløk

1/2 rødløk

1 tomat

en liten bunt basilikum

tørket oregano

2 ss parmesan

3 ss creme fraiche

noen skiver hvitost

salt og pepper

Begynn med auberginene; del dem i to på langs og lag små snitt på innsiden, både på langs og på tvers (bare pass på å ikke kutte gjennom skallet). Legg dem på en bakepapirkledd plate med innsiden opp, og stek i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

Finhakk hvitløk og kutt opp løken, stek på middels varme i litt olje til det blir mykt. Kutt opp tomaten og tilsett, samt finhakket basilikum og krydder.

Ta auberginene ut av ovnen og ta ut mesteparten av kjøttet med en skje. Kutt opp og tilsett løkblandingen. Ha i creme fraiche og parmesan, kuttet i små biter og bland godt sammen.

Fordel blandingen i aubergineskallene, legg ost på toppen, og stek i ovnen til osten har smeltet, ca 10-15 minutter.

Severes med for eksempel en god, grønn salat.

(nok til 2 personer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar