mandag 3. april 2017

Alu Gobhi

 

Tidligere i vinter var jeg på et slags indisk vegetarmat-kurs i regi av Bærekraftige liv på Landås. Eller, strengt tatt var det ikke et kurs, men et kom-og-lag-mat-sammen-arrangement, der en indisk dame viste hvordan hun lagde mat i hverdagen. En av rettene  vi lærte å lage var Alu Gobhi, en såkalt "tørr-rett" med potet ("alu") og blomkål ("gobhi"), som var utrolig aromatisk og god.


Ingredienser:

1 blomkål

4-5 poteter

1 gul løk

4 ss tomatpure

2 ts kumin

2 ts tørket koriander

2-4 ts garam masala

2 ts gurkemeie

salt og pepper

noen ss olje

Fremgangsmåte:

Begynn med å skjære opp grønnsakene: løken skjæres i små biter, potetene i ca 2x2 cm store biter, blomkålen deles opp i omtrent like store buketter, skjær opp stilken.

Ha noen ss olje i en tykkbunnet gryte og tilsett løken. Stekes under omrøring på middels varme til den er blank. Tilsett krydder og tomatpuré og bland godt.

Tilsett potetene og bland godt til de er dekket av krydderblandingen, legg på lokk og la det steke under svak til middels varme. Rør om av og til. Når potetene begynner å bli møre (dette varierer etter type potet og størrelsen på potetbitene, men beregn minst 10-20 minutter) kan du tilsette blomkålen. Bland den godt sammen med potetene og legg på lokk igjen, og la det steke ca 10-20 minutter til grønnsakene er møre, rør om av og til.

Sevér med for eksempel ris, fersk koriander og nan-brød, eller, som det er vanlig i India, server med én rett med saus (for eksempel Choley). Raita er også veldig godt som tilbehør

Nok til ca 4 personer, avhengig av hvor mye tilbehør du har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar