torsdag 17. juli 2014

Stekt halloumi med hvitløksdampet grønnkål

Halloumi er en ganske fast og salt ost med litt gummiaktig konsistens. Dette høres kanskje litt rart ut, men det smaker faktisk utrolig godt. Osten blir ofte brukt som erstatning for kjøtt på grillen om sommeren, men er også veldig god når den stekes i stekepanne. Du får kjøpt den på internasjonale butikker og enkelte av de store dagligvarekjedene. Jeg synes halloumi passer veldig godt sammen med hvitløksdampet grønnkål (som for øvrig er supergodt - og kjempesunt), men den kan også brukes for eksempel som en smårett på tapasbord - bare husk at den er aller best varm.

 


Stekt Halloumi 

1 halloumi-ost (ca 250 g)

1 sitron


Skjær halloumi-osten i 1/2 cm tykke skiver og stek på nest høyeste varme, et par minutter på hver side til den blir brun. Skvis over litt sitronsaft rett før servering.

Servér med en sitronbåt og for eksempel hvitløksdampet grønnkål.

Det kan også være godt med en liten tomatsalat til, for eksempel kachumbari. Den passer også veldig godt sammen med fylte portobellosopp, eller for eksempel aioli.Hvitløksdampet grønnkål
 
200-300m g fersk grønnkål

3 fedd hvitløk

2 ss smør

salt og pepper


Stek hvitløk i smør på lav varme i en gryte i et par minutter til den er myk (den må ikke blir brent).

Skyll og del opp grønnkålen i mindre biter, ha denne opp i gryten sammen med en halv dl vann, salt og pepper, småkok under lokk et par minutter til den er myk og har fått en frisk grønnfarge.

Ha over 2 ss sitronsaft og raspet skall fra sitronen.

 
(nok til 2 personer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar