mandag 28. juli 2014

Gazpacho

Gazpacho er en spansk tomatsuppe som serveres kald. Den kan spises både som forrett, smårett eller lunsj, og serveres i glass eller i suppeskåler. Dette er en skikkelig vitaminbombe som i tillegg er veldig enkel å tilberede - og fantastisk forfriskende på en varm sommerdag der man kanskje ikke orker å styre for mye med matlaging.

 

 

5-6 ferske tomater

2-3 stilker selleri

1/2 rød chili

2-3 fedd hvitløk

1/2 agurk

1/2 rød paprika

1 ss eple- eller hvitvinseddik

3 ss olivenolje

1 ss sitronsaft

salt og pepper

litt fersk koriander


Skyll og rens grønnsakene, kutt i mellomstore biter. 

Ha alt i en blender eller bruk stavmikser og kjør til du fått en glatt og fin suppe. 

Hell over i glass og servér med en selleristilk eller finhakket fersk koriande. 

Suppen kan også serveres i suppeskåler, da kan det være godt å ha krutonger i den. 

(gir ca. 4 glass med suppe)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar