Gazpacho er en spansk tomatsuppe som serveres kald. Den kan spises både som forrett, smårett eller lunsj, og serveres i glass eller i suppeskåler. Dette er en skikkelig vitaminbombe som i tillegg er veldig enkel å tilberede - og fantastisk forfriskende på en varm sommerdag der man kanskje ikke orker å styre for mye med matlaging.
5-6 ferske tomater
2-3 stilker selleri
1/2 rød chili
2-3 fedd hvitløk
1/2 agurk
1/2 rød paprika
1 ss eple- eller hvitvinseddik
3 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
litt fersk koriander
Skyll og rens grønnsakene, kutt i mellomstore biter.
Ha alt i en blender eller bruk stavmikser og kjør til du fått en glatt og fin suppe.
Hell over i glass og servér med en selleristilk eller finhakket fersk koriande.
Suppen kan også serveres i suppeskåler, da kan det være godt å ha krutonger i den.
(gir ca. 4 glass med suppe)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar