torsdag 6. august 2015

"Spagetti" av squash med myntepesto

Inspirert av denne oppskriften lagde jeg for første gang squash-"spagetti" forrige uke. Samtidig fikk jeg endelig også brukt litt av den etter hvert ganske store mynteplanten jeg har i parsellhagen (jeg lager tydeligvis altfor lite mojito). Resultatet ble en skikkelig frisk og god rett.

 

Det er flere måter å lage "spagetti" av squash. Selv bruker jeg noe som heter juliennejern (likner på en blanding av en ostehøvel og en potetskreller med tagger på). Man kan også bruke en såkalt spiralizer-maskin, men om man ikke vil investere i flere kjøkkenapparater kan en eventuelt bruke ostehøvel og så skjære skivene i strimler.
1 squash

2 fedd hvitløk

1/2 rød chili

rapsolje (til steking)

2-3 dl mynteblader

1 fedd hvitløk

1/2 dl ristede mandler

3 ss sitronsaft

3 ss olivenolje

3 ss vann

1-200 g fetaost

salt og pepper


Begynn med å lage pesto. Fordel mandlene utover et stekebrett og stek i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter (dette er for øvrig utrolig godt som snacks, så lag gjerne litt ekstra).

Del cherrytomatene i to og legg dem på stekebrett. Stek i ovnen på 200 grader i 5-10 minutter (dette kan eventuelt gjøres samtidig som du rister mandlene ved at du tar mandler på halve brettet og tomater på den andre halvdelen).

Grovhakk mynte, hvitløk og mandler. Ha ingrediensene i en skål sammen med sitronsaft, olivenolje og vann, kjør med stavmikser til alt er finhakket. Tilsett eventuelt mer vann eller olje. Smak til med salt og pepper. Sett til side frem til servering.

Lag strimler av squashen. Finhakk hvitløk og chili (fjern evt frøene om du ikke vil ha det for sterkt) og ha i en gryte på middels varme med litt rapsolje. Etter et par minutter kan du tilsette squashstrimlene og la det steke noen minutter mens du rører rundt. 

Fordel squashstrimlene på fat, ha over myntepestoen, fetaost og de bakte cherrytomatene.
1 kommentar:

  1. Spin for daily bonuses & win a lot as} 100K FREE Chips just for logging in. This is your game-day spot to bet in your favourite sports activities like soccer, basketball, 파라오바카라 baseball, hockey and extra. With Roulette Russia, players get to interact with sellers who converse their language and luxuriate in a localised environment. German talking sellers will greet players for an entire, localised Roulette expertise, all built around the tradition of Germany.

    SvarSlett