fredag 31. juli 2015

Grønnkål- og brenneslesuppe

Etter tips fra min mor har jeg for første gang spist brennesle, og det var faktisk overraskende godt. Når man bruker brennesle i mat er viktig å bruke unge planter og/eller de nyeste bladene på planten, for at ikke det skal bli trevlete. Det er også viktig å huske å bruke hansker slik at man ikke brenner seg på hendene, men så fort neslen har kokt brenner den ikke lenger. En fin ting med å bruke brennesle er at den er helt gratis og man kan plukke den selv. I denne suppen brukte jeg også grønnkål og spinat fra parsellhagen min, så mesteparten av ingrediensene plukket jeg altså selv - ekstra moro.
2-300 g grønnkål

200 g brennesle

1-200 g spinat

1 gul løk

3 fedd hvitløk

2 ts gurkemeie

3 dl kremfløte

3-4 dl vann

salt og pepper

1 ss sitronjuice


Begynn med å skylle grønnkål og spinat, riv gjerne bladene i litt mindre biter. For å rense brenneslen må du som sagt ha på hansker. Skyll den godt og bruk kun bladene (ikke stilken).

Kutt opp løk og hvitløk og stek over middels varme i en gryte til den blir myk og blank. Tilsett grønnkål, spinat og brennesle, og rør litt rundt. Hell over fløte, vann og krydder, sett på lokk og kok opp. Skru ned varmen og la suppen småkoke i ca ti minutter.

Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper. Om suppen blir for tykk kan du eventuelt tilsette litt mer vann.

Siden jeg hadde litt grønnkål til overs serverte jeg suppen med grønnkålchips, se oppskrift her.

I tillegg er det godt med en klatt rømme på toppen, og eventuelt hvitløksbaguett ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar