mandag 4. januar 2016

Verdens beste pizza

Det begynner å bli en stund siden jeg la ut en pizzaoppskrift, så nå er det vel på tide med en ny variant. Hos oss har vi stort sett pizza på menyen minst en gang i uken, og vi lager alltid to pizzaer, for det er veldig greit å ha rester til lunsj dagen etter (eller for å fryse ned til en dag man ikke har så mye tid). Jeg er også veldig glad i å ha masse godt på pizzaen etter at den kommer ut av ovnen, for eksempel guacamole (høres rart ut, men det bør prøves) og ruccolasalat.


Deig

500 g hvetemel

1 pakke tørrgjær

3 dl romtemperert vann

2 ss olivenolje

1 ts salt


Bland ingrediensene godt sammen, helst med kjøkkenmaskin, la deigen i stå og elte i minst fem minutter. Tilsett evt mer mel eller vann om nødvendig Legg over et kjøkkenhåndkle og sett til heving et lunt sted i ca 20-30 minutter.

Mens deigen hever kan du lage tomatsausen:


Tomatsaus

3-4 ss tomatpuré

2-3 dl passerte tomater (evt hakkede)

3 fedd hvitløk

finhakket fersk eller tørket basilikum og/eller oregano 

salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten gryte, kok opp og la det småkoke noen minutter.


Fyll

1 grønn paprika

sorte oliven

1 rødløk

200 g sjampinjong

1 mozzarellaost

revet ost

Del deigen i to deler, kjevle ut og fordel tomatsausen over. Legg på løk, deretter ost, og til slutt resten av ingrediensene. Stek på 200 grader til den har fått en fin, gyllen farge.


Topping

2 avokadoer

1/2 fedd hvitløk

2 ss limesaft

salt og pepper

ruccolasalat

Bland sammen og mos avokado, finhakket hvitløk, limesaft, salt og pepper, enten med gaffel eller med stavmikser for å lage guacamole. Server pizaen med guacamole og ruccolasalat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar