
500 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
3 dl romtemperert vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
Bland ingrediensene godt sammen, helst med kjøkkenmaskin, la deigen i stå og elte i minst fem minutter. Tilsett evt mer mel eller vann om nødvendig Legg over et kjøkkenhåndkle og sett til heving et lunt sted i ca 20-30 minutter.
Mens deigen hever kan du lage tomatsausen:
Tomatsaus
3-4 ss tomatpuré
2-3 dl passerte tomater (evt hakkede)
3 fedd hvitløk
finhakket fersk eller tørket basilikum og/eller oregano
salt og pepper
Ha alle ingrediensene i en liten gryte, kok opp og la det småkoke noen minutter.
Fyll
1 grønn paprika
sorte oliven
1 rødløk
200 g sjampinjong
1 mozzarellaost
revet ost
Del deigen i to deler, kjevle ut og fordel tomatsausen over. Legg på løk, deretter ost, og til slutt resten av ingrediensene. Stek på 200 grader til den har fått en fin, gyllen farge.
Topping
2 avokadoer
1/2 fedd hvitløk
2 ss limesaft
salt og pepper
ruccolasalat
Bland sammen og mos avokado, finhakket hvitløk, limesaft, salt og pepper, enten med gaffel eller med stavmikser for å lage guacamole. Server pizaen med guacamole og ruccolasalat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar