onsdag 20. januar 2016

Rødbet- og gulrotsuppe

Dette er en versjon av gulrotsuppen min, men med en liten vri: rødbeter! Rødbeter gir en herlig farge til suppen, og de er lette å finne denne tiden på året. Sammen med røde linser får du en nydelig god og mettende suppe. En av mine personlige favoritter! 




1 rød chili

2 ts kumin

1 ss smør til steking

1 løk

2 fedd hvitløk

200 g gulrøtter

200 g rødbeter

2 ss smør

2 dl ukokte røde linser

4 dl vann

4 dl  kremfløte eller kokosmelk

salt og pepper

frisk koriander eller persille 

rømme


Kutt opp chili (fjern mesteparten av frøene med mindre du vil ha en veldig spicy suppe), hvitløk og løk og ha i en gryte med litt olje. Tilsett kumin og stek noen minutter på middels varme, til løken er myk.

Skrell og kutt opp gulrøtter og rødbeter i middels store biter. Ha i gryten sammen med røde linser, vann og fløte/kokosmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15-20 minutter eller inntil linsene og grønnsakenbe er myke.

Kjør suppen med en stavmikser til den er jevn og glatt (ha evt i litt mer vann om den er for tykk). Smak til med salt og pepper.

Servér suppen med finhakket koriander eller persille, rømme og gjerne noe godt brød.


(nok til 2-3 personer)

2 kommentarer: