onsdag 10. februar 2016

Spinatpannekaker

I utgangspunktet tenker jeg ikke på pannekaker som middagsmat, men disse nydelige spinatpannekakene er virkelig et unntak. Oppskriften er inspirert av en oppskrift hos en av mine favorittblogger, Green Kitchen Stories. Bokhvete er et sunnere alternativ til hvetemel (og er faktisk laget av en nøtt), og er perfekt til å lage pannekaker av (det er dette som vanligvis blir brukt til å lage franske crèpes). Man får enkelt tak i bokhvete på helsekostforretninger, som for eksempel Kinsarvik i Bergen. Jeg har her gått for en lett blanding av grønnsaker og ost som fyll, men her kan man enkelt improvisere og bruke det man måtte ha tilgjengelig.Pannekakerøre

225 g bokhvete

3 økologiske egg

500 ml melk/havremelk

250 ml vann

en klype havsalt

2 håndfuller fersk spinat (evt frossen)

evt 1 håndfull fersk basilikum


Fyll

1 gul løk

1 squash

1 rød paprika

200 g sjampinjong

en håndfull fersk spinat og/eller basilikum

1 mozzarellaost

litt havsalt

1 ts kuminBland alle ingrediensene til pannekakerøren i en bolle. Kjør med stavmikser (eller i blender) til alt er godt blandet. Sett i kjøleskap i en halvtime.

Imens kan du lage fyllet: kutt opp løk og stek på middels varme i litt olje. Kutt opp og tilsett etter hvert resten av ingrediensene: sjampinjong, paprika, squash og spinat og stek til det blir mykt. Krydre med kumin og salt (eventuelt annet krydder du måtte ha lyst på). Riv eller kutt opp mozzarellaosten.

Finn frem en stekepanne og varm på medium varme. Ha i litt smør eller olje og hell deretter i en øse pannekakerøre. Fordel blandingen jevnt på stekepannen og stek i omtrent ett minutt på hver side.

Fyllet kan enten plasseres i hver enkelt pannekake mens den ligger på pannen (da smelter osten litt mer), eller man kan ha fyllet i en skål på bordet og la hver enkelt forsyne seg selv.

Nok til ca 4-5 personer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar