torsdag 27. april 2017

Hjemmelaget deodorant

 

Selv om denne bloggen i utgangspunktet er en matblogg, har jeg lyst til å dele en litt annen type oppskrift med dere: oppskrift på hjemmelaget deodorant. Den siste tiden har jeg blitt mer og mer opptatt av å begrense avfallsmengden og bruk av plastemballasje, og jeg har slik oppdaget at det er mye man kjøper som man like godt kan lage selv.


Jeg har selv brukt denne deodoranten i snart et halvt år, og må si meg utrolig fornøyd. Ikke bare fungerer den bedre enn andre deodoranter jeg har brukt tidligere - den er også både mer miljøvennlig, billigere og bedre for kroppen enn de fleste andre deodoranter.


Du trenger:

kokosolje

natron

evt noen dråper eterisk olje

et lite glass med lokk


Fremgangsmåte:

Bland like deler kokosolje og natron (f eks 2 spiseskjeer av hver), tilsett et 1-2 dråper eterisk olje (jeg bruker Tea Tree, prøv deg gjerne frem med en lukt du liker) og ha i et lite glass med lokk. Dersom kokosoljen er veldig hard kan du gjerne smelte den i en liten gryte først - den stivner igjen når du lar den stå kaldt.

I og med at alle er forskjellige, kan det være lurt å prøve seg litt frem med blandingsforholdet mellom natron og kokosolje for å finne en variant som passer akuurat deg. Kanskje du vil ha mer av det ene eller det andre, jeg har sett oppskrifter der man for eksempel bruker 2 deler kokosolje mot 1 del natron. Noen reagerer også litt på eterisk olje, og dette kan eventuelt droppes helt hvis du har veldig følsom hud. Prøv deg frem! :)

Deodoranten kan oppevares i en liten krukke og påføres med fingrene - bare vask hendene etterpå.

Tips: kokosolje og eterisk olje får du kjøpt på helsekostbutikker og natron finner du i matbutikker. Vil du slippe emballasje, får du natron i løsvekt f.eks. hos Råvarene i Bergen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar