mandag 27. oktober 2014

Kremet blomkål- og brokkolisuppe

Dette er en veldig enkel versjon av blomkål- og brokkolisuppe, inspirert av en oppskrift jeg fikk av en studievenninne en gang i tiden. Nå på høsten når blomkål og brokkoli er i sesong finner man dette gjerne billig i butikkene, noe som gjør dette til et både rimelig og sunt middagsalternativ. Det som gjør denne suppen ekstra god er at den er krydret med timian, som gir den en herlig aroma. Perfekt å varme seg på en kald høstkveld!

 
 

1 blomkål

1 brokkoli

ca 6 dl vann

ca 5 dl melk

2 løk

4 fedd hvitløk

salt, pepper og timian


Stek løken blank i en kasserolle med litt smør eller olje (må ikke bli brent).  

Tilsett vann, blomkål/brokkolibitene og timian. La koke til grønnsakene er møre (ca 15 min).

Ta eventuelt ut et par biter med blomkål om du liker litt biter i suppen, mos resten med en stavmikser eller i blender. Ha alt tilbake i gryten og kok opp, smak til med salt, pepper og timian.

Servér med créme fraiche og ristede pinjekjerner eller chèvre og valnøtter, og gjerne noe godt brød.


(nok til 2-3 personer)

1 kommentar:

  1. One of the investigations on the issue resulted in creating the roulette wheel as we know it right now. However, the good irony is that if Pascal’s never-ending movement machine functioned, the desk recreation of roulette could be impossible to play. This is because of|as a end result of} the wheel might spin indefinitely, and the ball would never cease moving. At current, the majority of of} respected casinos have positioned plastic safety shields round their roulette wheels, 더킹카지노 a measure which put to a halt any ball tripping methods employed by gamblers. However, at unlawful casinos and establishments exterior of Nevada and New Jersey, ball tripping methods are still put to action on rigged wheels.

    SvarSlett