Som tidligere nevnt har jeg i år dyrket gresskar for første gang, og endte til slutt opp med åtte stykker. Åtte! Jeg har dermed måttet finne på stadig nye oppskrifter for å prøve ut denne fantastsiske grønnsaken (som visstnok definisjonsmessig er en frukt).
Heldigvis har jeg fått litt tips underveis. Min canadiske antropologvenninne Michelle (som tidligere har delt sin nydelige pizza med gresskar og spinat) har gitt meg oppskriften på disse nydelige, myke cookiesene med sjokoladebiter.
Dette er en ganske stor oppskrift som gir fire-seks bakeplater med cookies (avhengig av hvor store du lager dem) og kan selvsagt halveres om man ønsker færre. Men de er veeeldig gode, og de kan fryses, så det gjør ingenting å lage mange når man først er i gang.
ca 5oo g gresskar
4 dl sukker
2 egg
1 ts natron
2 ts melk
10 dl mel
4 ts bakepulver
2 ts kanel
4 ts vaniljesukker
1/2 dl nøytral olje
200 g hakket kokesjokolade
Begynn med å kutte gresskaret i to, fjern alle frøene og ta av skallet med en potetskreller eller kniv (det går litt raskere).
Spar gjerne på frøene, rens dem og stek på sterk varme i litt rapsolje og havsalt, så har du nydelig snacks til senere.
Kutt gresskaret i mellomstore biter og ha i en gryte. Hell på nok vann til at det dekker alt og kok opp. La det småkoke i 10-20 minutter, til bitene er myke. Hell av alt vannet og mos med stavmikser.
Bland most gresskar, sukker, egg, natron og melk. Tilsett så resten av ingrediensene og bland godt.
Bruk en spiseskje til å fordele deigen på en stekeplate dekket med bakepapir og stek på 190-200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar