torsdag 11. desember 2014

Sellerirotsuppe



Denne uken skulle jeg prøve å lage jordskokksuppe, men når de ikke hadde dette på butikken måtte jeg prøve noe annet, og gikk derfor for sellerirotsuppe i stedet. Jeg har ikke brukt sellerirot så mye før, men den har en veldig god smak, og gir en herlig vinterlig følelse. Med stekt sjampignon på toppen har du en nydelig god suppe.


500 g sellerirot

2 middels store poteter

3 fedd hvitløk

4 vårløk eller en halv purre

3 sjalottløk

2 dl fløte

tørket oregano, timian og salvie

salt og pepper

sjampignon og rømme til servering

Begynne med å rense og finhakke hvitløk, sjalottløk og vårløk. Stek over middels varme i litt olje i noen minutter. Skrell selleriroten og potetene, del dem i terninger og tilsett. Hell over vann slik at det akkurat dekker, tilsett krydder og la det småkoke til grønnsakene er møre, omtrent 15 minutter.

Mens suppen koker kan du kutte opp sjampignon i små biter og steke dem i smør.

Mos suppen med stavmikser når grønnsakene er blitt møre. Tilsett så fløte, eventuelt litt mer vann eller melk dersom suppen er for tykk. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer krydder (jeg prøver å unngå å bruke buljong, og da må man ofte krydre litt ekstra for å få frem smaken).

Server suppen med rømme og stekt sjampignong.

Nok til 2-3 personer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar