mandag 13. april 2015

Rød pesto-pasta med blomkål

Denne oppskriften er basert på Veganmisjonens ristede blomkål på spagetti, men med noen små endringer. Rød pesto gjør seg utrolig godt i pastasaus, og med grillet blomkål og fersk parmesan som garnityr har du en nydelig pastarett. De røde linsene gjør det også til et mettende og fullverdig måltid. Her kan både tørkede linser og ferdig kokte linser fra kartong brukes.

 


Ristet blomkål

1 blomkål

2 fedd hvitløk

4 ss rapsolje

1 ts paprikapulver

salt og pepper


Pastasaus

2 fedd hvitløk

1 løk

3-4 godt modne tomater

3 ss rød pesto

1 dl tørre røde linser (evt 2 dl ferdig kokte)

salt og pepper

parmesan

evt litt basilikum

spaghetti


Begynn med blomkålen. Sett ovnen på 250 grader og del blomkålen i små buketter. Finhakk hvitløken og bland sammen med olje og krydder i en bolle. Tilsett blomkålbukettene og rør godt sammen. Fikk frem en bakeplate, legg på bakepapir og hell blomkålen utover. Stek i ovnen i ca 10 minutter, eller til blomkålen begynner å se ristet ut (følg med så det ikke brenner seg). Når blomkålen er ferdig stekt kan du ha den over i en skål.

Mens blomkålen ristes lager du sausen. Kutt opp hvitløk og løk og stek over middels varme i litt olje i en mellomstor gryte. Kutt opp tomater og tilsett sammen med rød pesto og linser (hvis du bruker ukokte linser, husk å skylle dem først, og tilsett i tillegg 1 dl vann). Tilsett gjerne litt tørket eller fersk basilikum om du har. La det småkoke i 5-10 minutter hvis du bruker ferdig kokte linser, 15-20 minutter hvis du bruker tørre linser. Jeg valgte å mose det hele med stavmikser til slutt for en mykere saus, men dette er valgfritt. Smak til med salt og pepper til slutt.

Servér på kokt spagetti med fersk parmesan og eventuelt en god salat. 

Tips: Ha gjerne litt kremfløte i sausen for å gjøre den ekstra god. Om du ikke har rød pesto, kan du ha i noen soltørkede tomater i stedet.


4 kommentarer:

 1. Namnam :-) I Barcelona fikk jeg helstekt blomkål på en av vegetarrestaurantene. Temmelig digg! Men temmelig mettende også! :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmm, det hørtes spesielt, men godt ut! Blomkål er digg :)

   Slett
 2. Det ble kjempegodt! Tok i en liten dæsj liquid smoke og en liten klype røktpaprikapulver på blomkålen og, og krydret sausen litt eksta, men ellers likt :) Takk for oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hørtes godt ut, det skal jeg prøve! :)

   Slett