fredag 24. april 2015

Nigellas nydelige sjokoladekopper

Denne desserten fant jeg for flere år siden i en av mine favorittkokeboker, Nigellas fristelser, og jeg har laget den ganske mange ganger siden. Det er en veldig enkel oppskrift, men det som gjør den ekstra spesiell er at den er krydret med allehånde, noe som gir en nydelig aroma og smak til sjokoladen. 

 




200 g god, mørk sjokolade

1 dl fløte

1,5 dl helmelk

1/2 ts allehånde

1 egg


Hakk opp sjokoladen og ha den i en liten bolle. 

Varm opp melk og fløte til det nesten når kokepunktet og hell over sjokoladen. 

Kjør med stavmikser et halvt minutt til alt har blandet seg godt. 

Tilsettt allehånde og deretter egget før du kjører stavmikseren i et halvt minutt til.

Finn frem seks små skåler eller glass og fordel blandingen likt utover. La det stå kaldt i minst seks timer før servering, gjerne over natten.

1 kommentar: