tirsdag 7. april 2015

Spinat- og brokkolisuppe

Som jeg kanskje har nevnt noen ganger, så elsker jeg supper. Denne er en ny favoritt; suppe av brokkoli og spinat. Suppen har en nydelig farge og smak, og som et ekstra pluss er den veldig enkel og rask å tilberede. Og om ikke det var nok kan det nevnes at både brokkoli og spinat er fantastisk sunne grønnsaker, fulle av vitaminer, jern, kalsium og antioksidanter. Drikk gjerne et glass appelsinjuice til, så tar kroppen jernet lettere opp.




1 løk

3 fedd hvitløk

1 stor brokkoli

1 pose fersk spinat

ca 5 dl vann

2 dl melk eller fløte

salt og pepper


Kutt opp løk og hvitløk, og stek over middels varme i litt olje. Skyll spinaten og tilsett sammen med brokkoli delt i mindre biter. 

Hell på ca en desiliter vann og legg på lokk slik at spinaten får lagt seg ned. Hell så over resten av vannet og melk eller fløte og la det småkoke i 10-20 minutter.

Når grønnsakene er myke kan du mose med stavmikser. Tilsett salg og pepper til slutt. 

Servér suppen med litt créme fraiche og noe godt brød. Stekt sjampignong er også et godt til.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar