fredag 12. juni 2015

Spinatpai med cottage cheese

Jeg har skikkelig dilla på cottage cheese for tiden, og hadde egentlig tenkt å lage pai med denne herlige osten i fyllet. Men etter å ha googlet litt oppdaget jeg at det også er mange som bruker cottage cheese i paibunnen, som en erstatning for de store mengdene med smør man vanligvis bruker. Så da prøvde jeg like godt dette, og syntes resultatet ble veldig godt. Siden jeg stort sett spiser vegetarmat, forsøker jeg å spise mye grønne grønnsaker (samt linser og bønner) for å ikke risikere jernmangel, og da er spinat et nydelig alternativ. For øvrig skal det å drikke et glass appelsinjus til et spinat-måltid visstnok hjelpe på jernopptaket.


PAIBUNN

2 dl hvetemel

1 dl grovt mel

50 g smør

2 dl cottage cheese

1 ss vann

litt salt


Bland alle ingrediensene godt sammen, enten i en kjøkkenmaskin eller med hendene. Foldel deigen i en paiform, pass på å få det så jevnt som mulig. Prikk deigen med gaffel og stek i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, til bunnen får en lys brunfarge.


FYLL

200 g spinat (fersk eller frossen)

4-5 sjampignoner

1-2 fedd hvitløk

1 gul løk

100 g fetaost

5-6 egg

2-3 dl fløte

salt og pepper

litt revet muskatnøtt


Finhakk hvitløk og ha i en gryte med litt smør eller olje. Tilsett spinat og champignon i skiver og rør rundt. Kutt løk i skiver og fordel utover bunnen av paien, fordel spinatblandingen over og til sist fetost i biter. Pisk sammen egg, fløte og krydder og hell over.

Stek i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl før servering, serveres med en god salat (og gjerne et glass appelsinjus).Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar