Aubergine er en nydelig grønnsak som kan brukes til utrolig mye. Og om sommeren passer den perfekt på grillen, eller stekt i ovn. Denne gangen lagde jeg auberginemedaljonger krydret med fersk oregano fra mini-krydderhagen på altanen, og serverte dem sammen med kokte maiskolber, grillet halloumi og sommerpotetsalat. Jeg lagde disse i ovnen, men de kan like gjerne legges på grillen.
3-4 mellomstore aubergine
1/2 dl oliven- eller rapsolje
fersk oregano (eller annet krydder)
noen klyper havsalt
pepper
Skjær auberginen i ca 2 cm tykke skiver og fordel dem utover et stekebrett. Hell over oljen, og krydre med salt, pepper og finhakket fersk oregano.
Sett brettet på øverste eller nest øverste rille i ovnen og stek på 220 grader i ca ti minutter, snu medaljongene og stek på den andre siden i ytterligere fem minutter (følg gjerne med underveis slik at de ikke blir svidd). Kan som sagt også grilles!
God sommer!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar