onsdag 3. juni 2015

Tomatsuppe med chili


Det som er så bra med denne suppen (i tillegg til at den er skikkelig god) er at den er veldig rask og enkel å lage. Jeg liker å bruke en kombinasjon av fersk og ferdig hakket tomat, men om du har dårlig tid kan den gjøres enda enklere ved å kun bruke ferdig hakket tomat og chilipulver i stedet for fersk chili. Jeg liker å ha den ganske sterk, men du kan tilpasse den til egen smak ved å ha i mer eller mindre chili.


3 fedd hvitløk 

1 gul løk

1-2 røde chilier 

5-6 dl  hakkede tomater

3-4 ferske tomater

2 dl vann

2 dl helmelk eller kremfløte

salt og pepper


Skjær opp hvitløk, løk og chili, ha i en gryte med litt olje og stek på middels varme til det er mykt. 

Kutt opp tomatene og ha i, bland så i ferdig hakkede tomater og vann i gryten. Kok opp og småkok i ca 10-20 minutter.

Hell over fløten, smak til med salt og pepper, mos med stavmikser slik at du får en fin, glatt suppe.

Servér med for eksempel rømme, revet ost, og gjerne noe godt brød eller krutonger.

(nok til 2 personer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar