onsdag 3. juni 2015

Tomatsuppe med chili


Det som er så bra med denne suppen (i tillegg til at den er skikkelig god) er at den er veldig rask og enkel å lage. Jeg liker å bruke en kombinasjon av ferske og hermetiske tomater, men om du har dårlig tid kan den gjøres enda enklere ved å kun bruke hermetiske tomater, og chilipulver i stedet for fersk chili. Jeg liker å ha den ganske sterk, men du kan tilpasse den til egen smak ved å ha i mer eller mindre chili.


smør eller olje til steking

3 fedd hvitløk 

1 gul løk

1-2 røde chilier (eller 1/2 ts chilipulver)

4 dl  hakkede tomater

4 ferske, røde tomater

3 dl vann

2 dl helmelk eller kremfløte

salt og pepper


Skjær opp hvitløk, løk og chili, ha i en gryte med litt olje eller smør. Stek på middels varme til det er mykt. 

Kutt opp tomatene og ha i, bland så i hermetiske tomater og vann i gryten. Kok opp og småkok i ca 10-20 minutter (gjerne lenger om du har tid, jeg synes smaken bare blir bedre jo lenger tomatene koker).

Hell over fløten og mos med stavmikser slik at du får en fin, glatt suppe. Ha eventuelt i mer vann om du synes den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Servér med for eksempel rømme, revet ost eller egg og gjerne noe godt brød eller krutonger.

(nok til 3-4 personer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar