mandag 26. oktober 2015

Nicecream

Jeg hørte om begrepet "nicecream" for en tid tilbake, men har ikke fått laget det selv før nå i helgen. Nicecream er en vegansk (og sunn) versjon av iskrem, og inneholder hverken meieriprodukter eller tilsatt sukker. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, og jeg ble selv virkelig overrasket over hvor godt det var, og hvor mye det faktisk liknet på is. Men når man moser frosne bananer på denne måten blir det altså en veldig spesiell konsistens. Det er en genial dessert å lage om man har noen gamle bananer liggende, eller om man har lyst på noe godt som ikke er så usunt (du kan til og med spise dette til frokost eller etter trening!). Det finnes mange smaksvarianter, men denne gangen gikk jeg for sjokolade og peanøtter.




4 bananer

1-2 ss kakaopulver

0,5 dl plantemelk (f.eks. havre)

2 ss peanøttsmør

mørk sjokolade og/eller peanøtter til pynt


Kutt bananene i skiver og legg i frysen. Ta dem ut når de er frosne, la dem stå på disken i ca fem minutter og ha dem så i en blender eller i en stor skål sammen med de øvrige ingrediensene.

Kjør enten blenderen på full guffe, eller bruk stavmikser, til blandingen har fått konsistens som iskrem.

Ha i serveringsskåler og hell over hakket mørk sjokolade og/eller peanøtter. Enklere blir det ikke!

Nok til 3-4 personer (eller 2 sultne).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar