tirsdag 8. mars 2016

Tomat- og granateplesalat

Etter at jeg oppdaget denne salaten har jeg fått skikkelig dilla på granateple. Det er en super frukt som både ser nydelig ut og smaker fantastisk, og gir derfor en ekstra piff i mange retter. Salaten er basert på en oppskrift i kokeboken Plenty More av Yotam Ottolenghi. Det er en herlig fargerik og frisk salat som passer utmerket som tilbehør.


2-3 røde tomater

4-5 røde cherrytomater

4-5 gule cherrytomater

1/2 rødløk

1 granateple

1 rød paprika

1 gul paprika

fersk timian

2 ss olivenolje

1 hvitløksfedd

salt og pepper


Begynn med å kutte de store tomatene, paprika og rødløk i små biter og cherrytomatene i båter. Ha alt over i en salatskål.

Del opp granateplet og ha bærene i salaten.

Finhakk hvitløk og timian, bland sammen med olivenolje, salt og pepper og hell over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar