torsdag 31. mars 2016

Posjerte Halloumi-egg

Før jul var jeg i New York i ti dager - og spiste ufattelig mye god mat. Som vegetarianer var det helt fantastisk å kunne gå ut og spise og stort sett ha minst like mange retter å velge mellom på menyen som kjøttspiserne. Den eneste retten jeg spiste to ganger var denne, Halloumi Eggs, på en utrolig koselig, MidtØsten-inspirert kafe ved navn Cafe Mogador, som lå rett ved leiligheten vi bodde i. Så da jeg kom hjem måtte jeg selvsagt prøve å lage den - og det ble faktisk nesten like godt! Posjerte egg er ikke så vanskelig som man skulle tro, det krever bare litt tid og presisjon. Perket til en litt bedre helgefrokost når man har god tid.

For 2 porsjoner trenger du følgende:

1/2 halloumiost

1 tomat

4 egg

1 ss eddik

1/2 ts salt

litt salat

oliven

gjerne noe godt brød


Begynn med å posjere eggene. Fyll en mellomstor, tykkbunnet gryte (helst en jerngryte, da er det lettere å regulere varmen på vannet) med vann og sett på stekeplaten på høyeste varme. Når vannet nesten er på kokepunktet halverer du varmen (det er viktig at vannet ikke koker, men det må ikke bli for kaldt heller) og tilsetter eddik og salt.

Knekk ett og ett egg i en kopp. Lag virvler i vannet med en sleiv og hell deretter det første egget i midten (det er best å begynne med ett egg om gangen i begynnelsen, men etter hvert kan man fint ta to om gangen). Etter fire-fem minutter er egget klart og kan tas ut med en øse eller hullsleiv. Plasser eggene på et fat og dekk til slik at de holder varmen.


Mens det siste egget posjeres kan du lage klar tomaten og halloumien, da dette bare tar noen minutter. Kutt halloumiosten og tomaten i ca 1/2 cm tykke skiver. Stek i en stekepanne på middels til sterk varme, noen minutter på hver side. Legg så lagvis på en tallerken; først en tomatskive, så en halloumiskive og til slutt et posjert egg på toppen. Serveres med salat, samt gjerne litt oliven og noe godt brød, jeg gikk for pitabrød fra Et kjøkken i Istanbul. Det tok litt tid siden deigen måtte settes kvelden før, men var overaskende enkelt og utrolig godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar