tirsdag 28. juni 2016

Grillede squashruller

Tidligere i vår arrangerte jeg og noen venner (som også er mine naboer) en artig middagskonsept. Den gikk ut på at hver av oss hadde ansvar for én rett hver, og vi gikk fra leilighet til leilighet for henholdsvis aperitif, forrett, hovedrett og dessert. For å bestemme hvem som skulle lage hva hadde vi loddtrekning, og jeg trakk "forrett"-loddet. Men i og med at forrett er noe jeg sjelden lager, måtte jeg finne på noe nytt. Dette ble resultatet - og det falt heldigvis i god smak! 

Man kan selvsagt variere innholdet etter smak, behag og sesong, men jeg syntes det ble veldig fargerikt og fint med disse ingrediensene. Det viktige her er at retten er varm når den serveres, så det er lurt å gjøre klart så mye som mulig på forhånd.
1 squash

1/2 pakke halloumi

8 aspargestopper/miniasparges

1 rød spisspaprika

1 rødbete

fersk timian

salt og pepper

Dressing:

1/3 dl soyasaus

1/3 dl sesamolje

1 ss limejuice


Begynn med å skrelle rødbeten og skjær den i tynne skiver. Legg en skive på hvert fat.

Lag dressingen ved å blande sammen soyasaus, sesamolje og limejuice.

Skjær squash i tynne strimler på langs. Her kan du enten bruke ostehøvel eller en god kniv; bare pass på at remsene ikke blir for tykke til at de kan rulles (men de må ikke bli for tynne heller, da kan de gå i oppløsning når de stekes).

Finn frem en stekepanne (gjerne med riller om du har, slik at du får grill-"looken" på squashstrimlene), sett den på nest høyeste varme. Ha i litt olje og stek deretter squashstrimlene ca ett minutt på hver side. Legg dem til side på et fat.

Sett ovnen på 250 grader og grill. Skjær paprikaen i to og deretter i strimler på langs. Legg dem på en stekeplate og plasser under grill i ovnen til paprikaen begynner å bli så smått grillet, ca fem minutter (men følg med slik at det ikke blir brent).

Kok opp vann og litt salt i en liten gryte og ha i asparges og litt salt når vannet begynner å koke. La det koke i 2-3 minutter før du heller av vannet. La aspargesen ligge i gryten med lokk på slik at de holder varmen.

Det siste du gjør er å steke halloumi-osten på sterk varme i noen få minutter, til den blir litt brun.

Plassér 2 halloumibiter, 2 paprikastrimler og 1 asparges på hver squash-strimmel og rull sammen. Dandér på tallerkenene der du allerede har lagt rødbete og timian, hell over litt dressing, og server.

Oppskriften passer som forrett til ca fire personer.


2 kommentarer: