fredag 22. juli 2016

Tilbehør til taco

Jeg elsker taco, og etter at jeg oppdaget salattaco elsker jeg det om mulig enda mer. Salattaco innebærer egentlig bare at man erstatter tacoskjell eller tortillalefse med - nettopp - salatblad. Jeg synes faktisk at det smaker bedre, men som en ekstra bonus er det jo mye sunnere. Ellers kan man ha det man vil inni. To ingredienser jeg stort sett alltid bruker er krydret bønnemos og guacamole , men de øvrige ingrediensene kan variere litt mer. For tiden er jeg stor tilhenger av stekt sjampinjong, og om jeg skal ha ekstra luksus lager jeg også tomatsalsa og mangosalat. Her kommer oppskrift på de to sistnevnte.
Tomatsalsa:

2-3 røde tomater

1 rød chili

1/2 rødløk

1/2 fedd hvitløk

fersk koriander

litt ferskpresset limesaft

litt salt

Kutt opp tomatene, finhakk rødløk, hvitløk og chili (velg om du vil ta med frøene - jo mer frø, jo sterkere vil det bli). Desto mindre biter du kutter, jo bedre vil smakene blande seg. Kutt opp koriander og press over litt lime, tilsett salt. Bland alt godt sammen, la det gjerne stå litt før selrvering slik at smakene får satt seg.

Mangosalat:

1 mango

1/2 rødløk

fersk koriander

litt ferskpresset limesaft

Skjær mangoen i mindre biter, fjern skallet. Finhakk rødløk og koriander, bland sammen og hell over limesaft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar