onsdag 25. mai 2016

Stekt geitrams

De siste årene har jeg hatt en liten parsellhage ikke langt fra der jeg bor. Litt etter litt har jeg lært mer og mer om dyrking av grønnsaker og om all mulig spennende mat man kan lage. Rundt parsellene vokser det en del ugress, men noe jeg har lært er at også mye av dette kan brukes til mat. Tidligere har jeg lagt ut en Grønnkål- og brenneslesuppe, laget nesten utelukkende av ingredienser fra og rundt parsellen, og nå kommer det altså en ny oppskrift; stekt geitrams. Geitrams likner ganske mye på asparges, men med den fordelen at det er helt gratis! Ramsøk er en annen plante som vokser vilt mange steder, og likner veldig mye på hvitløk, så den kan gjerne brukes til å steke i (ellers fungerer selvsagt hvitløk helt fint også).


Du trenger:

- noen stilker geitrams

- litt smør eller olje

- et par fedd hvitløk, eller noen blader ramsøk


Begynn med å fjerne mesteparten av bladene fra stilken, men behold gjerne de små på toppen - de får en herlig crispy konsistens når de stekes. Vask stilkene og kutt av den nederste delen.

Finn frem en stekepanne og sett på middels varme. Tilsett smør/olje og finhakket hvitløk eller ramsøk og stek i et par minutter.

Tilsett geitrams og stek et par minutter. Serveres med en gang, pynt gjerne med litt balsamico.


Tips: behold gjerne bladene du fjerner fra geitrams-stilken, disse kan du bruke til å lage te! Bare ha dem i en gryte med vann og la det koke en liten stund. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar