onsdag 16. juli 2014

Nydelige nanbrød

I morgen skal jeg lage Makhani vegetar og har derfor gjort klar marinaden i kveld, og fant ut at jeg like godt kunne lage deig til nanbrød i samme slengen - jeg synes de blir ekstra gode når de får heve lenge. Denne oppskriften er fra min første indiske kokebok og er rett og slett utrolig god.

 

 

ca 3 dl hvetemel

1/4 ts bakepulver

2 ts tørrgjær

1 ts salt

1 dl melk

1/2 dl yoghurt naturell

50 g smeltet smør

valmuefrø

Bland alt det tørre i en bolle, varm opp melk og yoghurt og bland i, rør sammen til en deig, tilsett evt mer mel eller vann etter behov. Legg et kjøkkenhåndkle over og sett til heving i 4-8 timer (om du har dårlig tid kan du tilsette mer gjær og heve i en time - om du har god tid kan du la det heve enda lenger, gjerne i kjøleskapet).

Del deigen i 6 deler, trill dem til boller og form dem til små runde/avlange brød. Smelt smør og sett stekeovnen på grill slik at den får varmet seg opp.

Varm en stekepanne på full varme, hell på litt rapsolje eller smør og stek brødene på den ene siden til de er litt brune, sett dem deretter på en stekeplate med bakepapir med den ustekte siden opp, pensle på smeltet smør og dryss over valmuefrø. Sett brødene inn i ovnen under forvarmet grill til de er får en fin brunfarg (tar et par minutter, pass på så det ikke blir brent).

(nok til 6 små nanbrød)

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar