onsdag 16. juli 2014

Vegetarpizza med gresskar og spinat


Denne pizzaen er helt forskjellig fra alle pizzaer jeg noen gang har smakt (og jeg har smakt en del, for jeg elsker pizza). Jeg fikk den servert av kanadiske Michelle, som fortalte at hun med denne oppskriften vant en oppskriftskonkurranse mens hun i sin tid studerte på New Zealand. Premien var ett års forbruk av mat - og den finansierte det siste studieåret hennes. Det forundrer meg ikke at hun vant, for det er en fantastisk original og god pizza.

 

Den tomatbaserte deigen har en nydelig farge, og kombinert med den grønne spinaten og de oransje gresskarbitene er den virkelig en fryd for øyet. Gresskar er for øvrig kjempegodt og altfor lite brukt i norsk matlaging, men du får tak i det i internasjonale butikker og steder som Kinsarvik og Reindyrka i Bergen.

 

 
 
Bunn

3 dl romtemperert vann 

1 ss honning eller sukker

2 ts tørrgjær

5,5 dl hvetemel

1,5 dl grovt mel

1 dl maismel eller polenta (jeg fant ikke dette, så brukte vanlig mel)

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts oregano

1 ts basilikum

1 ts rosmarin

1, 5 dl tomatpuré

2 ss olivenolje
 

Bland vann, honning og tørrgjær i en liten skål og sett til side. I en stor bolle blander du mel, salt, pepper, oregano, basilikum og rosmarin. Tilsett deretter gjærblandingen, tomatpuré og olivenolje. Bland sammen, kna det hele godt, og sett til heving i ca en time under et fuktig kjøkkenhåndkle.

Når deigen er ferdig hevet kan du dele den i to deler, kjevle dem ut på to stekebrett og etterhvet i ti minutter.
 

Fyll

4,5 dl gresskar, i små terninge

1 ts salvie, rosmarin eller kumin

1-2 ss olivenolje

salt og pepper 

1 pakke fersk spinat, skylt og grovhakket

250 g kremost

¼ ts muskatnøtt

svarte oliven

champignon

1 pakke fetaost

fersk parmesanost

pinjekjerner
 

Del opp gresskaret, ha i en bolle og bland med olivenolje og krydder. Spre utover et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen på 200 grader (eller i stekepanne) til det er mykt. Kutt opp oliven og sjampignon.

Skyll spinaten og ha en stor gryte på medium temperatur til det synker sammen. Press deretter ut overflødig vann og ha i en skål sammen med kremost og krydder. Bland godt. Fordel deretter blandingen over pizzabunnene, deretter de andre ingrediensene.

Bak på 220 grader i 15-20 minutter, til osten har smeltet og bunnen er blitt gyllen.

(Nok til 2 pizzaer.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar