onsdag 5. november 2014

Stekt sei med italiensk vri

 

Jeg er blitt med i Matkollektivet sitt testprosjekt på Landås, som innebærer bestilling av kortreist og lokalprodusert mat rett fra produsentene. Forrige uke fikk jeg nydelig, fersk sei. Jeg har ikke så mye erfaring med tilberedning av fisk, så jeg prøvde meg litt frem, og resultatet ble fantastisk god stekt sei med italiensk vri. Om du ikke får tak i sei vil nok dette smake godt med andre typer hvit fersk fisk.

 


Grønn potetsalat

5-6 små poteter

1 dl fersk basilikum

1 dl ruccolasalat

1 fedd hvitløk

1 ss eddik

2 ss olivenolje

2 ss pinjekjerner

2 ss kapers

salt og pepper


Kok potetene. Bland de øvrige ingrediensene i en food processor eller med stavmikser slik at du får en jevn og fin saus. Smak til med salt og pepper. Når potetene er ferdig kokt skjæres de i skiver og blandes med sausen sammen med kapers. 

Før du begynner på fisken kan du gjøre klar caprese.


Stekt sei

3-400 g seifilet, uten skinn og bein

mel

smør

sitron

salt og pepper


Skyll fileten, tørk godt med kjøkkenpapir og skjær opp i porsjonsstykker. Bland sammen litt mel, salt og pepper og vend filetene i dette. Ha smør i en panne på middels til høy varme, og stek i tre til fire minutter på hver side, til den er gjennomstekt og kjøttet så vidt "løsner", skru eventuelt varmen litt ned mot slutten. Skvis over litt sitronsaft, salt og pepper.


(nok til 2-3 personer)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar