Denne oppskriften har jeg fått av min gode venninne Camilla som er omtrent like stor matnerd som meg, så vi har delt mange oppskrifter opp gjennom årene. Et alternativt navn på denne retten er derfor "Camillas eksotiske fiskegryte." Kombinasjonen av kokosmelk, chili, lime og koriander er helt nydelig i lag med hvit fisk, og som en stor bonus er dette en veldig enkel rett å lage.
400 g seifilet (eller annen hvit fisk)
1 ts gurkemeie
1-2 grønne chili
2 ss finhakket, fersk ingefær
1 løk
saften fra 1 lime
3 dl kokosmelk
evt litt finhakket fersk koriander
salt og pepper
Rens og finhakk chili (fjern mesteparten av frøene), løk og ingefær, ha i en gryte sammen med litt olje og gurkemeie, stek over middels varme et par minutter.
Tilsett kokosmelk og la det koke opp.
Del opp fisken i biter og ha oppi, la det trekke noen minutter, til fisken er gjennomkokt.
Hell over limesaft rett før servering, smak til med salt og pepper.
Serveres med ris og gjerne litt finhakket, fersk koriander.
2-3 porsjoner
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar