tirsdag 20. januar 2015

Ovnsbakte aubergineruller


Som tidligere nevnt er jeg veldig glad i aubergine, og har i det siste vært på stadig jakt etter nye måter å tilberede denne nydelige grønnsaken på. Denne oppskriften fant jeg på til matsidene til nrk.no og følte jeg bare måtte dele den her, selv om jeg ikke kom på den selv. Den likner litt på en blanding av canneloni og Melanzane parmigiana og passer perfekt med hvitløksbaguett, salat og et glass god, italiensk rødvin.4 dl hakkede tomater

2 store auberginer

1 squash

3 fedd hvitløk

3 dl cottage cheese

1 dl revet parmesan

1 egg

3 dl créme fraiche

oliven- eller rapsolje

1 dl finhakket, fersk basilikum 

salt og pepper


Begynn med å dele auberginen på langs i tynne skiver (ca. 4 mm). Legg skivene på et stekebrett, hell/pensle over oliven- eller rapsolje (rapsolje er sunnest, men olivenolje gir veldig god smak - jeg gikk for en blanding.) Det gjør ingenting om skivene ligger litt oppå hverandre. Jeg måtte likevel steke dem i to omganger, for å få plass til alle. Stek på 200 grader på nest høyeste rille i ovnen i ca ti minutter, eller til skivene er myke.

Finhakk hvitløk og kutt squashen i små terninger. Stek på middels varme i litt smør eller olje. Rør inn cottage cheese, finhakket basilikum (kan evt erstattes med andre urter, for eksempel timian eller oregano), halvparten av den revne parmesanosten, egget, salt og pepper.

Finn frem en ildfast lasagneform og hell de hakkede tomatene i bunnen.

Fordel squashblandingen på aubergineskivene (ca. 1-2 ss pr skive) og rull sammen. Legg rullene side om side i lasagneformen. Bland sammen créme fraiche og resten av parmesanen og fordel over. Stek på 200 grader i 20-30 minutter.

Nok til 4 personer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar