mandag 26. januar 2015

Hvitvinsdampede blåskjell

Blåskjell er gjerne noe man forbinder med sol og sommer, men jeg fikk nylig høre at de faktisk er aller best om vinteren. Det ble jeg veldig glad for å høre, og benyttet anledningen til å lage hvitvinsdampede blåskjell i helgen. Blåskjell er nydelig gode og skikkelig enkle å tilberede. Man kan lage dem både dampet i øl og i hvitvin, og det er enkelt å variere smaken med forskjellige urter og tilbehør. Denne gangen gikk jeg for fersk koriander og hvitløk.





1 kg blåskjell

2 fedd hvitløk

1/2 rødløk

1 dl hvitvin

1 dl kremfløte

1/2 dl finhakket, fersk koriander

pepper


Begynn med å skylle og rense blåskjellene; ha dem gjerne i en stor bolle i kaldt vann. Kast dem som er ødelagte eller som ikke lukker seg når du banker på dem.

Finhakk hvitløk og rødløk, stek over middels varme i en stor gryte. Tilsett blåskjell og koriander, hell deretter over hvitvin og skru opp varmen. La det dampe et par minutter til skjellene åpner seg.

Hell over fløte og rør om, smak til med pepper og server, gjerne med noe godt brød.

Nok til to personer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar