Jeg blir aldri lei av pizza, men synes det kan være gøy å prøve ut nye måter å lage det på. For tiden er det mye godt grønnkål i butikkene, og dette er en perfekt måte å bruke denne nydelige og sunne ingrediensen.
Deig
500 g hvetemel
1 pakke gjær
3 dl romteperert vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
Bland ingrediensene godt sammen, helst med kjøkkenmaskin og la det stå og elte i fem minutter., og sett til heving et lunt sted i ca 20-30 minutter.
Mens deigen hever kan du lage tomatblandingen:
Tomatsaus
ca 1 dl tomatpuré
2-3 dl hakkede tomater
3 fedd hvitløk
1 ss sukker
finhakket fersk oregano (evt tørket)
salt og pepper
Ha alle ingrediensene i en liten gryte, kok opp og la det småkoke noen minutter.
Fyll
200 g grønnkål
2 ss smør
1 ss sitronsaft
salt og pepper
rødløk
champignon
revet ost
Finhakk hvitløk og ha i en gryte sammen med smør, stek under middels varme et par minutter. Skyll og kutt opp grønnkålen og ha i, rør rundt et par minutter til det blir mykt. Smak til med salt og pepper og gjerne litt sitronsaft.
Del deigen i to, kjevle den ut og legg på en stekeplate. Ha tomatsaus på pizzaen, deretter rødløk, champignong og ost og stek i ovnen på 220 grader i ca 10-20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar