torsdag 12. mars 2015

Vegetarpizza med grønnkål og hvitløk

Jeg blir aldri lei av pizza, men synes det kan være gøy å prøve ut nye måter å lage det på. For tiden er det mye godt grønnkål i butikkene, og dette er en perfekt måte å bruke denne nydelige og sunne ingrediensen.



Deig

500 g hvetemel


1 pakke gjær

3 dl romteperert vann

2 ss olivenolje

1 ts salt

Bland ingrediensene godt sammen, helst med kjøkkenmaskin og la det stå og elte i fem minutter., og sett til heving et lunt sted i ca 20-30 minutter.

Mens deigen hever kan du lage tomatblandingen:



Tomatsaus


ca 1 dl tomatpuré


2-3 dl hakkede tomater

3 fedd hvitløk

1 ss sukker

finhakket fersk oregano (evt tørket)

salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten gryte, kok opp og la det småkoke noen minutter. 



Fyll

200 g grønnkål
 
2-3 fedd hvitløk

2 ss smør

1 ss sitronsaft 

salt og pepper
 
rødløk

champignon

revet ost

Finhakk hvitløk og ha i en gryte sammen med smør, stek under middels varme et par minutter. Skyll og kutt opp grønnkålen og ha i, rør rundt et par minutter til det blir mykt. Smak til med salt og pepper og gjerne litt sitronsaft.

Del deigen i to, kjevle den ut og legg på en stekeplate. Ha tomatsaus på pizzaen, deretter rødløk, champignong og ost og stek i ovnen på 220 grader i ca 10-20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar