fredag 27. mars 2015

Søndagssmørbrød

Dette er en av mine absolutte favorittfrokoster som passer perfekt til en lang søndagsfrokost. Jeg har tidligere pleid å lage dette med speilegg (som også fungerer utmerket), men etter at jeg lærte å lage posjert egg (som er mye enklere enn man skulle tro) foretrekker jeg den varianten.




300 g sjampignon

2 ss smør

4 egg (økologiske/frittgående)

1 ss eddik

4 skiver godt brød


Begynn med å kutte opp sjampignongene og stek på middels varme i litt smør. Mens de stekes kan du lage eggene.

Fyll en stor gryte med vann og sett på stekeplaten på høyeste varme. Når vannet er nesten på kokepunktet kan du skru ned varmen litt (det er viktig at vannet ikke koker, men det må ikke bli for kaldt heller) og tilsette eddik.

Knekk ett og ett egg i en kopp. Lag virvler i vannet med en sleiv og hell deretter det første egget i midten (det er best å begynne med ett egg om gangen i begynnelsen, men etter hvert kan man fint ta to om gangen). Etter ca fire minutter er egget klart og kan tas ut med en øse eller hullsleiv.

Smør på skivene, legg på stekt sjampignong og deretter egget på toppen. Server gjerne med en liten salat.

Tips: for å variere kan man bruke flere forskjellige typer sopp, eller smøre på for eksempel pesto eller sennep på skiven.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar