mandag 23. mars 2015

Ukens matblogger hos Matbloggsentralen

Denne uken er jeg ukens matblogger hos Matbloggsentralen, det er veldig stas!

 

Intervjuet kan du lese her: http://www.matbloggsentralen.no/ukens-matblogger-happytarianer/
Hva kjennetegner bloggen din?
Min matfilosofi går ut at på at jeg for det aller meste lager vegetarmat, og de gangene jeg spiser kjøtt forsøker jeg å finne kjøtt fra dyr som har gått fritt og forhåpentligvis hatt det godt mens de levde – derav navnet Happytarianer.
Er det spesielle tema eller matvarer du er opptatt av?
De to viktigste temaene for meg er dyrevelferd og bærekraft, og da blir resultatet at jeg for det meste lager vegetarmat. Jeg er også opptatt av at maten skal være god og enkel å lage, samtidig som den er sunn og laget fra bunnen.
Hva serverer du helst til hverdags og hva serverer du når du virkelig skal invitere til fest?
Det er ikke nødvendigvis så stor forskjell på hverdagsmat og festmat for meg, jeg synes det er viktig at all mat smaker godt og at den er laget fra bunnen. Når det er sagt er det jo greit med noe som man kan lage relativt fort i ukedagene (for eksempel denne gulrot- og linsesuppen), mens om jeg skal invitere til fest kanskje kan sette av litt mer tid på å lage maten. En klassiker er da Melanzane parmiggiana, servert med hjemmelaget focaccia og en god salat. En rett som passer både til hverdags og fest er Chili sin Carne, hvor tilbehøret kan tilpasses etter hvor mye man vil gjøre ut av det.
Favorittkjøkkenredskap/verktøy/maskin
Jeg er veldig glad i kjøkkenmaskinen min, den er helt uunnværlig når jeg skal bake. Ellers er nok stavmikseren det kjøkkenredskapet jeg bruker mest av alt, for jeg er veldig glad i både guacamole og kremede supper.
Favorittoppskrift/innlegg
Vanskelig spørsmål, i og med at jeg naturlig nok liker alle oppskriftene jeg legger ut veldig godt. Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften på portobelloburgere.
Tre favorittmatbloggere
Veganmisjonen
Green Kitchen Stories
Veggisbloggen
Favorittkokebøker og -restauranter
Nigellas fristelser er en av kokebøkene jeg har hatt lengst og kanskje brukt mest. Dessuten har jeg en indisk kokebok jeg er veldig glad i. Om jeg skal ut og spise blir det helst sushi eller indisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar