torsdag 9. juli 2015

Spinat- og linsegryte

Denne retten ble improvisert frem en dag jeg egentlig skulle lage Palak Paneer, men hadde ved en glipp kjøpt fetaost i stedet for paneerost. Dermed ble jeg nødt til å bruke det jeg hadde tilgjengelig, og resultatet ble virkelig godt. Som tilbehør lagde jeg en variant av mine nydelige nanbrød, men i stedet for valmuefrø tok jeg hvitløk på toppen. Anbefales!1 gul løk

2 ts gurkemeie

1 ts kumin

2 fedd hvitløk

1/2 grønn chili

2 ss finhakket ingefær

250 g spinat

1,5 dl kokosmelk

2 dl ferdig kokte eller 1 dl ukokte grønne linser

sjampignon

cashewnøtter

salt

Begynn med å finhakke løk, hvitløk, ingefær og chili. Varm olje i en gryte og tilsett. Stek over middels varme til løken blir myk. Tilsett krydder og deretter spinat. Rør rundt til alt har blandet seg og tilsett kokosmelk og linser (om du bruker ukokte linser må du tilsette 2 dl mer væske, enten vann eller kokosmelk) og la det koke litt lenger). Kjør med stavmikser, tilsett oppskjært sjampignon, legg på lokk og la det småkoke noen minutter. Smak til med salt og server med for kesempel cashewnøtter, kokt ris og nanbrød.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar