onsdag 5. november 2014

Gulrotsuppe med linser og chili

Jeg er veldig glad i kremede supper, og dette er en av mine absolutte favoritter. Den har en nydelig guloransje farge og en herlig kremet konsistens. Linsene gjør at den er veldig mettende, i tillegg til at den er kjempeenkel å lage - og den er supersunn. Den er også veldig barnevennlig - dropp eventuelt krydderet om barnet ikke er så vant med krydder.



1 rød chili

2 ts  kumin

1 ss  smør til steking

1   løk

400 g  gulrøtter

2 ss  smør

2 dl  ukokte røde linser

4 dl  vann

4 dl kremfløte eller kokosmelk

salt og pepper

frisk koriander eller persille 

yoghurt naturell

Kutt opp løk og chili og ha i en kjele sammen med smør og kumin. Stek noen minutter, til løken er gyllen.

Skrell og kutt opp gulrøttene i middels store biter (om du har økologiske gulrøtter trenger du ikke å skrelle dem). Ha i kjelen sammen med røde linser, vann og helmelk/fløte eller kokosmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 20 minutter eller til linsene og gulrotbitene er myke.

Kjør suppen med en stavmikser til den er jevn og glatt (ha evt i litt mer vann eller melk om den er for tykk). Smak til med salt og pepper.

Suppen kan serveres som den er, eller med noe god topping som for eksempel finhakket koriander, rømme eller ristede gresskarkjerner, og gjerne noe godt brød.


(nok til 2-3 personer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar