onsdag 5. november 2014

Gulrotsuppe med linser og chili

Jeg er veldig glad i kremede supper, og dette er en av mine absolutte favoritter. Den har en nydelig guloransje farge og en herlig kremet konsistens. Linsene gjør at den er veldig mettende, i tillegg til at den er kjempeenkel å lage - og den er supersunn. Hva mer kan man ønske seg?



1 rød chili

2 ts  kumin

1 ss  smør til steking

1   løk

400 g  gulrøtter

2 ss  smør

2 dl  ukokte røde linser

4 dl  vann

4 dl  helmelk/fløte/kokosmelk

salt og pepper

frisk koriander eller persille 

yoghurt naturell

Kutt opp chili og ha i en kjele sammen med smør, kumin og løk. Stek noen minutter.

Skrell og kutt opp gulrøttene i middels store biter. Ha i kjelen sammen med røde linser, vann og helmelk/fløte eller kokosmelk (for en vegansk variant). Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil linsene og gulrotbitene er myke.

Kjør suppen med en stavmikser til den er jevn og glatt (ha evt i litt mer vann eller melk om den er for tykk). Smak til med salt og pepper.

Servér suppen med f.eks. finhakket koriander eller persille, rømme/yoghurt naturell (eller et vegansk alternativ) og gjerne noe godt brød.


(nok til 2-3 personer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar