søndag 7. september 2014

Salattaco med bønnemos og mango

Denne oppskriften er inspirert av en venninne som ikke kunne spise hvete i en periode og begynte å spise taco og fajitas med salatblader i stedet for hvetelefser eller tacoskjell. Det høres kanskje litt rart ut (det syntes i alle fall jeg i starten), men det å bruke salatblader gjør dette til både et lettere og friskere måltid enn den tradisjonelle varianten. Når man i tillegg bruker bønner i stedet for kjøttdeig, blir det om mulig enda sunnere og bedre.

 

Det kan være litt grisete å spise, men så lenge man passer på å finne store nok salatblader og har en serviett eller to tilgjengelig, så er det faktisk ikke noe mer styr enn når man spiser vanlige tacoskjell. 

 


Bønnemos
 
1-2 ts kumin

1/4 ts chilipulver

1 ts paprikapulver

2 fedd hvitløk

5-6 dl ferdig kokte brune bønner

ca 1 dl vann 

salt og pepper

Ha finhakket hvitløk og krydderet i en gryte med litt olje på middels varme og rørestek et par minutter. 


Skyll bønnene og tilsett sammen med ca 1 dl vann og la det koke inn, tilsett evt mer vann om nødvenlig. Skru ned varmen og sett på lokk. Etter ca ti minutter, når bønnene er myke, kan du mose dem med stavmikser.

Guacamole


2 avokadoer


1 fedd hvitløk

2 ss limesaft

salt og pepper

Mos avokadoene, finhakk hvitløken og mos alt godt sammen med limesaft, salt og pepper, gjerne med stavmisker. La det stå kaldt frem til serveringØvrige ingredienser

1 mango


1/2 rødløk

1 rød tomat 

salatblader (f.eks. isberg, crispi e.l.)

litt fersk koriander

Kutt opp mango, koriander, tomat og rødløk og ha i små skåler. Del opp og skyll salaten slik at du har store nok blader til å bruke som taco/fajitas. Så er det bare å legge på det man har lyst på og spise med god samvittighet!


(Nok til to personer)


2 kommentarer:

  1. hvor mange porsjoner er dette til?

    SvarSlett
    Svar
    1. Pleier å lage denne for to personer, da får man to-tre porsjoner (salatblader) hver.

      Slett