Som tidligere nevnt er jeg utrolig glad i indisk mat, og en av mine tidligere favoritter var Kylling Makhani. Men i og med at jeg har kuttet ut kjøttspisingen fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på en vegetarvariant av denne, og byttet ut kylling med kikerter. Resultatet ble minst like godt, om ikke bedre. Kikerter er for øvrig en super proteinkilde, veldig sunne, gode og mettende. Retten kan også lages med sorte linser og kidneybønner.
Mariande
4-5 dl kikerter (ferdig kokte) - evt. en blanding av sørte linser og kidneybønner
1-3 store røde chilier (fjern mesteparten av frøene)
3 hvitløksfedd
3 ts kumin (spisskummen)
1 ts garam masala
1 ts salt
2 ss friske korianderblader
2 ss sitronsaft
1 dl yoghurt naturell
Kutt opp og bland chili, hvitløk og spisskummen i en hurtigmikser, ha så i resten av ingrediensene. Bland så med kikertene i en glassbolle, dekk til og ha i kjøleskap i minst tre timer, eller over natten.
Saus
1 gul løk
4 ss tomatpuré
5 ss smør
2-3 dl kremfløte (ekte fløte, ikke noe matfløte-juks)
1 ts kumin
1 ts paprikakrydder
litt salt
Hakk opp løken og mos den med stavmikser. Smelt smøret i en gryte, fres løken og etter hvert også tomatpuréen i ca 5-10 min under omrøring. Spe med kremfløten og kok opp mens du hele tiden rører rundt, smak til med salt om nødvendig.
Tilsett kikertene og marinaden. Skru opp varmen og kok opp under omrøring i noen minutter, til alt er gjennomvarmt.
Servér med ris, nanbrød, yoghurt naturell og gjerne denne salaten.
Nok til 2-3 personer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar