mandag 22. september 2014

Vegetarpai med chèvre og squash


Som nevnt i tidligere innlegg har jeg denne høsten måttet finne på mange nye måter å tilberede squash på, siden jeg på sensommeren høstet tre svære utgaver fra parsellhagen min. Denne gangen har jeg laget vegetarpai med squash, chèvre og champignon - som resulterte i en nydelig kombinasjon av smaker.


Deig

4 dl hvetemel

1 dl finmalt grovt mel

3 ss vann

150 g smør

en klype salt

Del smøret opp i biter og bland sammen med mel, salt og vann. Det enkleste er å bruke kjøkkenmaskin, men om du ikke har det kan det også gjøres for hånd. Når du har fått en jevn deig kan du trykke den ut i paiformen med pingrene. Pass på at det blir relativt jevnt og at deigen kommer litt over kanten, siden den kan trekke seg litt sammen inne ovnen. Sett paiformen i kjøleskapet i ti minutter slik at den stivner.

Prikk deigen med gaffel og sett i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter eller til den har fått en fin, gyllenbrun farge. På denne måten unngår du at bunnen er rå i midten. Om du har litt deig til overs kan du ta vare på den og eventuelt legge over om det skulle komme hull i deigen inne i ovnen.

Fyll

5-6 økologiske egg

2 dl creme fraiche

1 ts tørket oregano

salt og pepper

1 squash

1 rødløk

4-5 champignon

100 g chèvre

Kutt opp squash, rødløk og champignon i tynne skiver og fordel utover den stekte paibunnen. Tilsett chèvre i biter. Pisk sammen egg og creme fraiche, tilsett krydder og hell over.

Stek midt i ovnen på ca 200 grader i ca 30 minutter, avkjøl før servering. Server gjerne med rømme og en frisk salat.


Her er for øvrig et bilde av den siste, store squashen;

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar