Deig
4 dl hvetemel
1 dl finmalt grovt mel
3 ss vann
150 g smør
en klype salt
Del smøret opp i biter og bland sammen med mel, salt og vann. Det enkleste er å bruke kjøkkenmaskin, men om du ikke har det kan det også gjøres for hånd. Når du har fått en jevn deig kan du trykke den ut i paiformen med pingrene. Pass på at det blir relativt jevnt og at deigen kommer litt over kanten, siden den kan trekke seg litt sammen inne ovnen. Sett paiformen i kjøleskapet i ti minutter slik at den stivner.
Prikk deigen med gaffel og sett i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter eller til den har fått en fin, gyllenbrun farge. På denne måten unngår du at bunnen er rå i midten. Om du har litt deig til overs kan du ta vare på den og eventuelt legge over om det skulle komme hull i deigen inne i ovnen.
Fyll
5-6 økologiske egg
2 dl creme fraiche
1 ts tørket oregano
salt og pepper
1 squash
1 rødløk
4-5 champignon
100 g chèvre
Kutt opp squash, rødløk og champignon i tynne skiver og fordel utover den stekte paibunnen. Tilsett chèvre i biter. Pisk sammen egg og creme fraiche, tilsett krydder og hell over.
Stek midt i ovnen på ca 200 grader i ca 30 minutter, avkjøl før servering. Server gjerne med rømme og en frisk salat.
Her er for øvrig et bilde av den siste, store squashen;
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar