tirsdag 23. september 2014

Tomat- og paprikasuppe


For meg er høsten den ultimate tiden for supper. Det er få ting som varmer mer på kalde høstkvelder enn en god, aromatisk suppe. Denne suppen lagde jeg for første gang nå i høst når jeg ville prøve å lage en ny variant av den tradisjonelle tomatsuppen min, og den er nå offisielt en ny favorittsuppe. De grillede grønnsakene gir en nydelig smak til suppen, og fargen er rett og slett helt nydelig.


2 røde paprika

4 røde tomater

1 rødløk

1/2 rød chili

6 hvitløksfedd

litt fersk koriander

3 dl hakkede tomater

1/2 dl vann

1/2 ts paprikapulver

salt og pepper

olivenolje

Kutt opp paprika, tomat, chili og rødløk i grove biter og ha i en ildfast form sammen med hvitløksfedd (uten skall). Hell over olivenolje, dryss over salt, pepper og koriander og rør litt rundt. Stek i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter.

Mot slutten av steketiden kan du koke opp vann og hakkede tomater i en gryte. Tilsett paprikapulver.

Ta grønnsakene ut av ovnen når de er klare, og ha dem oppi suppen. Mos med stavmikser slik at du får en fyldig og god suppe.

Server med for eksempel rømme, fersk koriander noe godt brød. Litt rødvin passer også god til.

(nok til 2 personer)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar