Jeg har hatt flere pizzaoppskrifter på bloggen allerede, men synes fint det er plass til noen til - det finnes jo så mange gode måter å tilberede pizza på! Denne oppskriften er fra i sommer da jeg fikk en stor innhøsting av squash fra hagen, og pizza med squash ble dermed en del av prosjekt "finn nye måter å spise squash på" - og det passet skikkelig bra!
Deig
500 g hvetemel
1 pakke gjær
3 dl romtemperert vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
Bland
ingrediensene godt sammen, helst med kjøkkenmaskin og la det stå og
elte i fem minutter. Sett til heving et lunt sted i ca 20-30
minutter. Mens deigen hever kan du lage tomatblandingen:
Tomatsaus
ca 1 dl tomatpuré
2-3 dl hakkede tomater
3 fedd hvitløk
1 ss sukker
finhakket fersk basilikum eller oregano (evt tørket)
salt og pepper
Ha alle ingrediensene i en liten gryte, kok opp og la det småkoke noen minutter.
Fyll
1/2 squash
1/2 rød paprika
champignon
rødløk
revet ost
ruccolasalat
Del deigen i to deler, kjevle ut og legg på en stekeplater. Kutt opp grønnsakene, ha tomatsaus på pizzaen, deretter grønnsaker og så revet ost. Stek i ovnen på 220 grader i 10-20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar