mandag 2. februar 2015

Grønn pasta med squash og ricotta

Jeg har i år fått min egen parsellhage, hvor jeg dyrker alt fra poteter, grønnkål og krydderurter til gresskar og squash. Sistnevnte har vist seg å være fantastisk enkelt å dyrke, og jeg har i sommer høstet tre gigantiske squash. Dette har selvsagt ført til at jeg må lage mange middager med denne grønnsaken, som jeg i realiteten ikke har spist så mye av tidligere. Grillet squash vet jeg jo er kjempegodt, men jeg har måttet lete rundt etter tips for andre varianter. Denne pastaretten ble jeg tipset om at vi min venninne Helen, og den er både kjempegod og utrolig enkel og rask å lage. Jeg brukte bare en tredjedel av gigantsquashen, men dette tilsvarer omtrent én "vanlig" butikksquash.

 

1 squash

1 gul løk

3 fedd hvitløk

250 g ricottaost

2 ss olivenolje

pinjekjerner

fersk parmesan

grov spaghetti


 
Finhakk løk og hvitløk, stek over svak varme i litt smør eller olje i noen minutter, mens du rører (det skal bli mykt, men ikke brunt).
 
Riv opp squashen på rivjern og tilsett i løkblandingen. Øk varmen bittelitt og stek i 4-5 minutter. Tilsett så ricottaost og olivenolje, la det bli varmt og voilà - du har en ferdig pastasaus.
 
Servér sammen med spaghetti, dryss over pinjekjerner og flak av parmesan. Stekt champignon er også veldig godt å ha til.


Nok til 2-3 personer.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar