mandag 2. februar 2015

Overnattet havregrøt

Overnattet havregrøt skal visstnok være det nye store innen frokoster, og det forstår jeg godt. Denne oppskriften ble jeg tipset om av en kollega, og den er nå en ny favoritt. I og med at jeg alltid prioriterer å få sove lengst mulig over det å ha god tid om morgenen, er dette en helt perfekt frokost for meg. Den tar veldig liten tid å lage, man lager den kvelden før, det går kjapt å spise den (siden den ikke er varm, i motsetning til vanlig havregrøt) og best av alt: den er skikkelig, skikkelig god. Den er også veldig mettende. Det går til og med an å ha den med seg som niste. Med andre ord: perfekt frokost for travle morgener.2 dl havregryn

2,5 dl melk/havremelk

1/2 dl rosiner

3 ss grovt peanøttsmør eller tahini

3 ss solsikkefrø

1 ss linfrø

Grovhakk rosinene og knus linfrø i morter (eller finhakk dem), dette for at Omega 3 fra frøene skal kunne tas opp i kroppen. Bland alle ingrediensene i en skål og sett i kjøleskapet over natten, og vips: neste morgen har du frokosten klar! Enklere blir det ikke.

Ingrediensene kan enkelt varieres etter hva man har lyst på, og man kan lage en stor porsjon og ha frokost til de neste dagene (den holder seg minst 3-4 dager i kjøleskapet, jeg lagde dobbel porsjon og tok med meg på jobb og fikk hadde frokost til fire dager forrige uke).

Det går visstnok også an å varme den i mikroen, men jeg synes den er så god kald at jeg ikke har prøvd det selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar