torsdag 17. juli 2014

Grillet halloumi med sommerpotetsalat

Noe av det koseligste med sommeren er å grille, synes jeg. Mange forbinder grilling med kjøtt, men egentlig kan man i praksis legge nesten hva man vil på grillen. Blant mine absolutte favoritter er halloumi-ost. Halloumi er en ganske fast ost med nydelig smak, som man får kjøpt på internasjonale butikker og velassorterte supermarkeder.  Jeg er også veldig glad i potetsalat til, men ikke nødvendigvis den tradisjonelle typen (selv om den også kan være utrolig god når den er hjemmelaget). Her kommer en oppskrift på min favoritt-potetsalat med grillet halloumi og grønnsaker.
Sommerpotetsalat

4 mellomstore poteter

1 avokado

1/2 rødløk

1 vårløk

4 cherrytomater 

ruccolasalat

rapsolje

salt og pepper

Begynn med å kutte potetene i båter. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir og hell over rapsolje, salt og pepper. Bak i ovnen på ca 220 grader i ca 30 minutter (til potetene er blitt brune). Avkjøl.

Kutt opp de øvrige ingrediensene, ha alt i en skål og bland godt.


Grillmat

halloumi-ost

squash

rød paprika

champignon 

sitron 

rapsolje

salt og pepper

Kutt opp squash på tvers i ca 2 cm tykke skiver, pensle med litt olje og ha på salt og pepper. 

Kutt opp paprika og ha på grillspyd sammen med champignongen. 

Skjær osten i ca 1/2 cm tykke skiver og legg på grillen, evt med aluminiumsfolie under om du ønsker (jeg foretrekker å legge den rett på grillen for å få den gode grillede smaken, men da må man følge godt med slik at den ikke blir brent og at den ikke detter ned i grillen..) og grill 1-2 minutter på hver side. Grill grønnsakene på samme måte, til du synes de er passe grillet. Servér halloumi-osten med sitron som du presser over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar